Även detta är övergående

Under min inre resa har jag läst många böcker ur alla möjliga perspektiv som har med livet att göra. Ur dessa böcker har jag tagit emot det som har känts rätt i mitt hjärta. En av dessa böcker är Masaru Emoto’s bok “Vattnets dolda budskap”. Det som jag har använt mig allra mest av ur denna bok var det han skrev om att “även detta är övergående“. Denna inställning kan hjälpa dig att acceptera det som är och även befinna dig i nuet och uppleva det som är fullt ut.

Allt i livet förändras och ingenting är egentligen stilla. Men ändå så försöker man ofta hålla sig kvar i det som känns tryggt.

Livet är en resa emot en högre medvetenhet om den du är där den du är är allt som är. Detta innebär att allt som är är på en resa emot en högre medvetenhet om sig själv genom att få uppleva sig själv i en värld av form. Just nu upplever du allt som är vilket är den du är genom den form som du har tagit just nu. Det vill säga genom din nuvarande kropp och genom ditt nuvarande perspektiv att uppleva allt som är.

Detta är vad du gör just nu. Du upplever ett perspektiv av den du är i en upplevelse igenom en kropp. Allt som du får uppleva genom denna kropp är på samma resa emot en högre medvetenhet om den du är. Detta innebär samtidigt att allt som är vilket är den du är successivt förändras och även behöver få uppleva nya saker för att nå en ännu högre medvetenhet. Att försöka hålla dig kvar i ett historiskt perspektiv bromsar således din resa emot en högre medvetenhet om den du är.

Dessa lärdomar som kommer genom att uppleva ett liv här på jorden kan stundtals bli mycket prövande. Så prövande att du inte längre vill uppleva det som du får uppleva just nu. Du vill hellre vara någon annanstans. Det kan stundtals även bli helt fantastiskt. Så fantastiskt att du aldrig vill att det ska sluta vara så som det är just nu. Så du försöker hålla dig kvar där du är. Men allting förändras och allting är på en resa emot en högre medvetenhet om den du är. Det kommer således aldrig att bli detsamma oavsett om det du upplever känns mycket prövade eller helt fantastiskt.

Sedan jag läste boken “Vattnets dolda budskap” har jag försökt påminna mig själv om att “även detta är övergående“. Jag gör det under de mycket prövande stunderna och även när allt är helt fantastiskt. Jag försöker närvara i nuet med inställningen att detta är vad jag behöver få uppleva just nu. Förstår jag inte varför så behöver jag gå djupare in i känslan utav det inom mig själv. Jag har gjort det för att bekanta mig med känslan inom mig vilket det yttre har speglat utom mig. Det är där för min skull, för min resa emot en högre medvetenhet om den jag ärs skull. Det hjälper alltså inte för mig att vilja vara någon annanstans än där jag är, eller att vilja hålla mig kvar där jag just nu befinner mig eftersom allting förändras ändå hela tiden. Både den jag upplever mig vara, och även allt annat förändras. Allt som är är på samma resa emot en högre medvetenhet om den du är genom att få uppleva varandra, och allting förändras och “även detta är övergående“.

Ta med dig att “även detta är övergående” in i ditt liv. Detta hjälper dig att kunna acceptera att allt är som det behöver vara just nu, och även att acceptera att allting successivt förändras.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: