Det blir inte alltid som man vill

Ibland händer det saker som går emot ens egen önskan. Man vill en sak, och så händer en annan. Detta hände mig själv nyligen. Jag lyssnade inte på mitt hjärta, utan följde min vilja. Detta fick mig att välja en sak istället för en annan. Trots att jag kände att det var lätt om jag valde det ena, så valde jag det andra. Min vilja var så stark att den motsatte det som mitt hjärta hade valt åt mig att uppleva. Även om resultatet av mitt val blev tillsynes negativt så fick jag min lärdom vilket var positivt.

Lärdomen var stark och tydlig:

“LYSSNA OCH LITA PÅ DET DU KÄNNER INOM DIG!”

Livet har sitt sätt att visa oss vägen. Jag har nu lärt mig av min lärdom och är tacksam för den även om resultatet blev tillsynes negativt i det yttre. Det upplevs negativt ur ett perspektiv, men ur ett annat perspektiv så känner jag mig ändå tacksam. Jag fick ännu en bekräftelse att jag ska lita på det jag känner inom mig.

Jag stod inför ett val. Antingen det ena eller det andra. När jag kände på båda alternativen så kändes det ena alternativet lätt och jag kände mig fri om jag valde detta alternativ. Men jag ville så gärna det andra som kändes aningen tungt av någon anledning. Som sagt gick jag emot mitt eget råd och valde det som kändes tungt eftersom min starka vilja ville detta alternativ.

Resultatet av mitt vägval blev ett motstånd av livet. Detta val kostade mig mycket pengar och fick ändå inte genomföra det jag valde. Det andra alternativet som kändes lätt kommer nu att vara det alternativ som kommer gälla. Förutsatt att livet inte vill mig annorlunda nu när lärdomen har tagits emot.

På något magiskt sätt har livet sitt sätt att ge oss lärdomar. Det spelar egentligen ingen roll hur vi väljer för i slutänden kommer det ändå att bli som det är menat. Vi kan välja att följa vårt hjärta och få uppleva ett flöde av följsamhet, eller så kan vi gå emot det med vår starka vilja och få uppleva ett motstånd för att sedan ändå komma tillbaka till det som vårt hjärta har valt åt oss att uppleva. Förhoppningsvis då med lärdomen av vad motståndet gav.

Det jag försöker förmedla är:

Det blir inte alltid som vi vill, men det blir som det är menat.

Livet har sitt sätt att få oss att uppleva saker som ger oss lärdomar. Ibland upplevs de som motgångar även om de i sig ger lärdomar. Jag har fått mig min lärdom vilken handlade om att lyssna och lita på det jag känner inom mig känns rätt.

Alla står vi inför vägval ibland och vi har olika alternativ att välja mellan. Livet är som en labyrint och ibland går vi vilse bland dessa vägval. Men livet vägleder oss vidare om vi lär oss att lyssna och lita på oss själva. Inom oss har vi vår vägledare som känner till vårt högre syfte med detta nuvarande liv. Om vi lär oss att lita på det som vi känner inom oss så leder detta oss till ett liv med följsamhet där saker och ting faller på plats som utav sig själv. Vi når vårt högre syfte med detta liv. Ett syfte där vi får göra det som vi älskar att göra.

Mitt vägval må ha kostat mig en del men det var det värt. Detta har fått mig att lyssna ännu starkare på mitt hjärta så lärdomen har tagits emot. Det blir inte alltid som man vill, men det blir som det är menat. Det som är menat är för vårt eget högsta bästa även om det kan vara svårt att se när man är mitt i lärdomen. Vad som händer med mitt vägval är inte helt klart ännu. Troligen så återgår det till det som kändes lätt. Men nu överlåter jag till livet visa mig vägen istället. Kanske blir det som jag ville om något oförklarligt och magiskt händer. Om detta är sant så blir det både som jag ville och så som det är menat. Men det återstår att se. Oavsett vilket så fick jag en lärdom av livet återigen som lyder:

LYSSNA TILL DITT HJÄRTA!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: