Du är allt!

Även denna morgon fick jag en känsla att jag ska ta fram min bok Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet och intuitivt öppna en sida ur den och läsa det som stod. Det som stod i detta inlägg påminde mig om att verkligen ta vara på varje nu och varje stund som existerar. Inlägget påminde mig även om att allt jag får uppleva i varje nu verkligen är en gåva till mig. Jag är fullt medveten om detta men ibland går jag in i ett slags “vardagslunk” där jag sugs in i illusionen av separation och glömmer bort att vara observeraren av min upplevelse. I detta “vardagslunk” skärmas upplevelse av och jag är inte längre lika observant på gåvorna som finns runt omkring mig. Det är lite som att gå in i ett “drömläge” där jag inte är lika vaken. Även kraften inombords förändras eftersom den yttre berättelsen får ett starkare grepp om mig. Man kan säga att skillnaden är som att se mig själv från ovan som en betraktare där jag observerar att det är en berättelse jag upplever, eller gå in i fordonet “min kropp” och tro på allt som sker inom illusionen av separation. Inom illusionen av separation går jag så att säga in i berättelsen och min tolkning av det inom mig själv vilket får det magiska, det unika, det helt fantastiska att försvinna. Ur detta perspektiv kan jag inte längre kan se gåvan jag har mitt framför mig i varje nu eftersom jag har dragits tillbaka in i illusionen av separation. Illusionen av separation kan begränsa upplevelsen av verkligheten så avsevärt att en händelse, eller ett ord kan få upplevelsen av verkligheten att enbart inkludera denna händelse eller detta ord. Från att uppleva mig som allt som är till att enbart uppleva mig som denna händelse eller detta ord är kontrasten mellan dessa två olika upplevelser av verkligheten. Båda är sanna men ger olika starka upplevelser på olika sätt. Båda behövs för att kunna växa som den jag är och upplever mig vara här på jorden. Det vill säga det är inte dåligt att fara in i illusionen av separation för att få en starkare upplevelse ett tag, utan nödvändigt för mitt växande.

Det är så lätt att straffa sig själv i början för att man har fallit tillbaka in i illusionen av separation när man tidigare har varit ute ur den. Men med tiden så inser man att det är precis som det ska vara och man tar sig själv inte lika allvarligt längre. Det existerar ingen prestige i att enbart vara observeraren av upplevelsen utan även tillåta sig att göra några små djupdyk in i illusionen för att få smaka på dess starka upplevelser. Vi är här för att leva oss in i upplevelsen också ungefär som när man verkligen går in i en händelse av en film man ser på. Det är filmen som får ett riktigt grepp om oss som ger den häftiga starka upplevelsen. Att få smaka på den och riktigt känna den och inte enbart få uppleva den på avstånd. Dock så är det gynnsamt att samtidigt vara medveten om att det är en illusion så att man inte blir fångad i den och tror den är allt som är.

Det är när vi erhåller prövningar eller blir visade saker vi ännu inte har bearbetat inom oss som vi oftast går in i illusionen av separation igen, eller när vi går in i ett “vardagslunk” och ett så kallat drömtillstånd där observeraren somnar. Vi sugs då in i det och berättelsen tar ett grepp om oss vilket gör upplevelsen starkare inombords. Vi får riktigt bada i känslan av berättelsen och smaka på den vilket är tjusningen med den. Det är kontrasterna vi är här för att uppleva och växa igenom. Men vi behöver även erhålla medvetenheten om att det är en berättelse och inte vårt liv för att förstå att vi kan kliva ut ur illusionen av separation och inte fastna i den för alltid. När vi kliver ut ur illusionen av separation så ser vi på berättelsen ur ett högre perspektiv. Den har inte samma grepp om oss längre och vi når insikterna och lärdomarna berättelsen verkligen har till oss.

Det är medvetenhen om detta jag har skrivit om i mina böcker Den inre flykten – En resa till dig själv, genom dig själv, med dig själv och även boken Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet. Jag har spelat in över 100 videos i min YouTube-kanal iamthat.me ur mängder av olika perspektiv att se på det. Vad det handlar om är att skingra illusionen av separation för att därigenom nå ditt sanna jag och din sanna kraft och leva ditt högre syfte här på denna jord. Detta är en kraft där du står stark i dig själv, och det är ett perspektiv att uppleva livet där du upplever att du är observeraren av denna upplevelse igenom din nuvarande kropp. Det är en avsevärd skillnad att uppleva berättelsen av “livet” som observeraren jämfört med att tro sig vara sin kropp och att berättelsen är ens liv. Du kan ta tillbaka din kraft att manifestera din verklighet. Du har redan allt inom dig själv och du behöver endast finna det igen. Dvs. du behöver göra en resa till dig själv, genom dig själv, med dig själv vilket är undertiteln till min bok Den inre flykten.

När jag läste inlägget ur min bok Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet denna morgon fick jag samtidigt en känsla av att vilja dela detta inlägg med dig här. Lite så att du får en försmak av vad denna bok handlar om och hur den känns att läsa.

Denna bok innehåller de inlägg jag kände i mitt hjärta att jag skulle skriva på min hemsida/blogg mellan år 2012-2017. Alla inlägg ur boken Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet kommer ursprungligen från denna hemsida. Det var så jag blev vägledd att skriva denna bok helt omedveten om att jag skrev en bok. Livet har sitt sätt att vägleda oss att göra saker vi själva inte är fullständigt medvetna utav. Det vi behöver göra är att släppa taget om hur, varför och vad som kommer att hända och följa vårt hjärta i det vi gör. I detta fall blev det en bok på 684 sidor.


Fakta om boken:
Titel: Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet
Författare: Teppo Oksa
Förlag: iamthat.me
Antal sidor: 684
Dimensioner: 170 mm x 240 mm x 39.146 mm
Format: Mjukband
ISBN: 978-91-983183-2-6

Mer info: https://www.iamthat.me/jag-ar/

 

Boken finns att köpa via min egen WebShop (direktbeställning via förlaget): https://www.iamthat.me/webshop/

Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/jag-ar-en-ljusarbetares-blogg-om-livet-9789198318326

Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789198318326/jag-ar-en-ljusarbetares-blogg-om-livet/

 


2016-12-16
Du är allt!

I morse kände jag detta så starkt och jag försöker komma tillbaka till känslan som jag hade då så att jag kan förmedla detta till dig så att även du får känna det. Det jag kommer att skriva kommer att låta som att jag skriver att det är så det är. För mig är det så men din upplevelse utav livet kan skilja sig ifrån detta. Det är så det är för livet som vi upplever är så beroende av vilket perspektiv vi upplever utav det. Alla är de sanna sett ur det egna perspektivet medan andras perspektiv kan vara svårare att ta till sig eller förstå.

Känslan jag hade i morse är att du är allt! Eller rättare sagt att jag är allt. Det var inte att jag bara tänkte att så kan det nog vara utan jag upplevde det bokstavligen. Jag såg min roll i allt som är och även hur allt är sammankopplat och egentligen är ett. Jag var allt ifrån en lyktstolpe till katten som gick längs vägen. Ingenting var exkluderat utan allt innebar verkligen allt.

Jag reflekterade tillbaka på hur mitt liv har varit på sistone och hur jag har kommit till det perspektiv som jag upplever livet igenom idag. Det har varit en resa av ifrågasättande om vem jag är, vad livet är, vad en upplevelse är, vad den yttre världen är, vad den inre världen är, vad dimensioner är, vad allt är, varför jag får uppleva vissa saker, varför personer är på ett visst sätt, varför vi krigar och bråkar med varandra. Jag har ifrågasatt allt som jag har kommit på att ifrågasätta. Jag har gått igenom min sanningsbank av mina sanningar och ifrågasatt dem alla. Jag har tagit upp en sanning efter den andra och sett på den. Jag har frågat mig själv om den verkligen är sann eller om det finns en högre sanning? Jag har läst över 100 böcker de senaste åren som har med livet att göra på olika sätt. Jag har även läst mängder av texter på Internet och sett diverse olika filmer och intervjuer med intressanta människor. Sanningar som jag har funnit där har jag ersatt inom mig själv. Detta har varit sanningar som har känts sanna i mitt eget hjärta. Det har inte varit enkelt att förändra en sanning till en annan utan jag har fått nöta in den för att den skulle ta plats inom mig och bli min egen nya sanning. Jag behövde få in den så djupt så att jag kunde leva den och uppleva den och inte bara tro på den. Jag har provat olika sätt att leva mitt liv som jag har funnit och de som har fungerat för mig har fått vara kvar, och andra har fått lämna. Det har varit en 8 år lång resa hittills där jag väldigt intensivt varje dag i varje nu har ifrågasatt allt och funnit allt högre sanningar.

Jag har arbetat som elektriker och där fick jag lära mig logisk felsökning som jag sedan har anammat i mitt sökande efter livets gåtor. Jag arbetar nu inom IT-området där jag har börjat använda min intuition i felsökningen som jag även har anammat i mitt sökande. Jag är djupt tekniskt intresserad av hur saker och ting fungerar och även detta har jag anammat i mitt sökande av livets gåtor. Det måste vara logiskt för mig för att jag ska kunna ta till mig det. Min felsökningsförmåga inom både elektriker- och IT-yrket har lärt mig hur jag ska bemöta en frågeställning för att finna ett svar. Är det si på det ena stället så borde det var så på det andra. Det behöver hänga samman så att det inte finns några lösa trådar där det inte längre håller. Jag har nu kommit så långt (som jag ser det, eller upplever det) att jag upplever att allt verkligen är ett, eller att du och jag är allt. Jag förstår om detta kan låta konstigt och som någonting jag bara säger men genom mitt sökande och finnande så är det numera så jag upplever och agerar inom livet.

Så här sitter jag nu och vill beskriva hur du verkligen är allt och få in samma känsla som jag hade i morse som var så stark. Du har en sådan nytta av att få till dig detta perspektiv av livet för det ger dig sådana möjligheter och insikter varje ny dag. Du inser då att allt är en gåva och att allt även har en mening att vara så som det är. Även det mörkaste mörker har sitt syfte, och det ljusaste ljus likaså. Allt är den du är och allt är en projicering utav den du upplever att du är. Allt är en helt makalös orkestration av livet som är allt som är. Varje möte, varje händelse, den röst du hör på radion, ja helt enkelt allt är som det ska vara och har ofta en djupare betydelse än du kan ana. Allt i din yttre värld är den du är och detta kan du känna inom dig om du endast öppnar upp det som skymmer ditt sannaste jag som du når inom dig själv. Det som egot och de falska jagen skymmer för dig. De falska jagen är de roller som du har börjat agera och tro dig vara. De som du har identifierat dig med som dig själv även om de inte är den du är utan endast roller. Även dessa har jag ifrågasatt hos mig själv och avidentifierat mig ifrån dem så att de enbart är roller. Allt starkare har jag kunna känna den jag verkligen är inom mig själv genom detta.

Efter insikten infann sig att min yttre värld hela tiden visar mig vem jag verkligen är så har jag använt mig utav detta för att nå en allt högre medvetenhet om den jag är genom det. Detta har gjort att varje ny dag är en ny möjlighet för mig att växa. Jag har använt livet som den läromästare som det verkligen är eftersom livet hela tiden speglar den jag är inom mig själv. Eftersom jag är allt så är jag även det som jag får uppleva utom mig. Jag är tiggaren runt hörnet, mördaren som de pratar om på TV, snabbköpskassörskan på ICA, hästen som gnäggar, trädet som vajar av vinden, solen som strålar, allt är jag och allt är även den du är. Här står jag nu i en värld som jag har projicerat och får spegla mig i. Jag förstår att detta är djupt men jag skriver helt ohämmat min upplevelse utav världen. Om jag är allt och allt utom mig är delar av den jag är och även min projicering utav det som jag behöver få uppleva så är denna världen en helt perfekt plats för mig att lära mig mer om den jag är. Allt som jag får uppleva varje dag visar mig vem jag är, allt jag ser, allt jag hör, allt jag känner, allt jag smakar, allt är jag, eller allt är du. Vi är en och samma i olika upplevelser utav det. Din upplevelse utav världen är din projicering av den du är eller upplever dig vara. Din och min upplevelse skiljer sig eftersom våra sanningar gör det också. Din sanning kanske inte alls innefattar att du är allt, utan att du är någonting helt annat. Detta är också helt sant för dig även om det inte är min sanning.

Det som även påverkas utav detta är hur vi upplever det vi söker eller längtar efter. Allt i vår yttre värld är en projicering utav vår inre värld eller den vi upplever oss vara. Det vi längtar efter i det yttre är en spegelbild av det vi längtar efter inom oss själva. Det vi hatar i det yttre hatar vi även inom oss själva. Det vi älskar i det yttre älskar vi inom oss själva. Allt! Precis ALLT! är en spegelbild av den du är inom dig själv vilken du har projicerat utåt. Förstår du hur värdefullt det är att få uppleva en värld som denna om precis allt är en spegelbild av dig? Att du får uppleva en prisma av speglar precis överallt där du befinner dig. Detta kan du använda dig utav för att transformera ditt liv och den du upplever dig vara. Precis allt har du i din vardag som du upplever varje ny dag. Det är inte endast en Måndag, Tisdag, Onsdag… och så är det helg igen utan varje stund är ett helt unikt NU där du får uppleva den du är genom allt som är, eftersom du är allt.

De tillfällen du önskar att du var någon annan är även de tillfällen du önskar vara den du verkligen är. Din önskan och din längtan efter någonting oavsett vad det är i det yttre är en spegling av din önskan eller längtan efter motsvarande saker inom dig själv. Du har endast projicerat ut det på någonting i denna yttre värld som du i din tur sedan tror kommer att ge dig känslan som du önskar inom dig själv. Kanske gör den yttre saken det för ett tag men känslan utav den har du fortfarande inom dig. Ingenting i det yttre är din känsla inom dig. Din projektion till den yttre världen speglar endast delar inom dig själv som du längtar efter eftersom allt är du och allt är ett. Kanske tröttnar du sedan på saken du äntligen erhöll och då försvinner även känslan utav det. Du tänker kanske då att det var inte det som jag verkligen längtade eller önskade, eller att den personen har förändrats så min inlevelse utav det yttre har förändrats. När det i själva verket är att spegelbilden inte var det som skapade din känsla utan att det enbart öppnade upp dig för den du är inom dig själv för ett tag. Egot och det som skymmer ditt sannaste jag försvann i samband med att behovet försvann, och när behovet kom tillbaka så försvann även känslan av ditt sannaste jag. Du söker då efter någonting annat i det yttre som du projicerar det på istället. Du vill ha mer och får söka i all evighet efter det som du i själva verket letar efter om du söker i det yttre efter den du i själva verket är inom dig själv.

Allt! Precis allt är en projektion av din medvetenhet om den du är ut till den yttre världen. Din inlevelse av din upplevelse visar dig den du upplever dig vara just nu. I samband med att du använder livet som en spegelbild och bearbetar det som du kan känna inom dig så förändras din inlevelse utav din upplevelse. Men det är inte enbart inlevelsen som förändras eftersom du i samband med att du bearbetar detta förändrar din medvetenhet om den du är. Du förändrar din inre verklighet i samband med detta vilket i sin tur skapar en ny projektion, en ny värld för dig att spegla dig i. Det vill säga i samband med din inre bearbetning av din yttre verklighet förändrar du även din yttre verklighet. Du är skaparen av din upplevelse utav din värld. Du upplever din värld som skiljer sig avsevärt ifrån min eftersom vi håller olika sanningar inom oss om vem vi verkligen är.

Du har en sådan förmåga och kraft att förändra din värld och skapa en sådan som du önskar genom att använda livet som en läromästare. Du kan bli en mästare på livet genom att successivt transformera sådant som livet speglar om den du är till dig. Varje händelse är en gåva till dig även om de tunga är svårare att förstå, men även de har sin mening att vara där för dig. Genom att successivt ta emot livets budskap och transformera dina egna sanningar så skapar du ett allt bättre flöde till dig själv eftersom livet inte behöver återupprepa samma budskap till dig om och om igen. Kanske undrar du ibland varför alltid jag ska få uppleva det här? Det beror förmodligen på att livet speglar den du är till dig men att du inte har tagit emot budskapet ur händelsen ännu. Kanske försvinner händelsen för en stund men den kommer alltid åter i någon form. Förstår du inte dess ursprungliga form så återkommer den i en annan. Livet gör allt för att få dig att växa till ditt sannaste jag eftersom det hela tiden speglar den du är. I början så speglar livet de saker till dig som du tror dig vara i form av dina falska jag. Livet visar dig gladeligen hur du kan reversera dessa sanningar om den du är för att nå en allt högre nivå av medvetenhet om dig själv. Detta kan vara jobbigt eftersom det är prövande att bli ifrågasatt om den man själv anser sig vara. Successivt genom att bearbeta detta så når du allt djupare in i ditt sannaste jag. Alltmer harmoniskt och kärleksfullt upplevs livet och alltmindre allvarligt upplevs det även ju längre du kommer på din väg emot ditt sannaste jag (vilket är allt som är).

En omedveten del av den du är upplevs oftast som ett slags obehag. Det känns inte bekvämt inom dig själv. Medan en medveten del utav den du är upplevs antingen transparent eller som en kärlekskänsla. Detta kan du använda dig utav medan du speglar dig i allt som du är i det yttre. Upplever du att du stör dig på någonting så är detta en helt perfekt händelse att använda dig utav för att växa som ditt sannaste jag. Det som du stör dig på är endast en spegelbild av den du är inom dig själv. Energin som du kan känna inom dig som upplevs av det störande är den du är som du ännu inte är medveten utav. Genom att gå in i denna känsla inom dig själv och acceptera detta som den du är så kommer detta successivt att transformeras om till en kärlekskänsla eller en transparent känsla. Du kan även ge kärlek till den delen utav dig som om det vore ett ledset litet barn. För det är dig själv eller en del utav den du är vilket är allt som är som du kan känna inom dig genom den yttre händelsen som var störande. Det yttre speglade endast detta till dig för att få dig att växa. När du väl har bearbetat detta inom dig själv så försvinner oftast även den yttre spegelbilden då du inte längre projicerar ut detta till den yttre världen. Bearbetar du det däremot inte så kommer livet att fortsätta spegla detta inom dig själv. Det vill säga att du fortsätter att störa dig på vissa saker. Genom att bearbeta detta så som jag beskrev skapar du ett alltmer harmoniskt och kärleksfullt liv till dig själv både i ditt inre och i ditt yttre. Alltmer speglar du dig i medvetna delar av den du är. Det vill säga du upplever alltmer som den du är, och du är allt som är. Allt närmare den du verkligen är inom dig själv kommer du vilket i sig skapar en känsla av välbehag och fridfullhet. Du är nöjd över hur det är och hur du har det. Det är egentligen bra hur det än är i det yttre för du kan känna denna härliga känsla inombords. Det som du tidigare längtade och önskade i det yttre är nu någonting som du upplever hela tiden inom dig själv. Det falska behovet har upphört och du behöver inte längre projicera det utåt i någonting eftersom du redan kan känna det inom dig själv. Det yttre kan fortfarande vara någonting som du älskar att göra eller uppleva, men det falska behovet i det är borta. Nu är det en ren glädje att få göra eller uppleva det och känslan inombords är kvar även om det skulle försvinna. Din jakt efter någonting eller kamp av att få behålla någonting minskar i samband med detta eftersom du redan är hel och kan känna den du är inom dig själv. Du fascineras över hur fantastiskt livet verkligen är och vilken möjlighet du har givits av att få uppleva dig vara just du i detta nuvarande liv. Allt är helt perfekt även om det ibland givetvis kan upplevas mycket prövande också.

Så min upplevelse i morse när jag åkte till jobbet var att jag är precis allt. Jag upplever det just nu igenom min kropp som projicerar min upplevelse åt mig. Ungefär som om jag befann mig i en upplevelsegenerator som skapar exakt det som jag behöver få uppleva till mig varje sekund. Hur fantastiskt är inte det? Vilken fantastisk gåva världen är för mig att uppleva! Jag är så oerhört tacksam för allt, även det jag ännu inte förstår. Men även jag har en längtan och en önskan och det är inte alls fel att ha detta. För det är genom den vi drivs framåt till någonting i denna värld, och det är precis så det ska vara. Vi behöver en drivkraft för att nå dit vi ska vilket i sin tur är ännu en spegelbild om den vi är inom oss själva.

Livet här på jorden och tiden vi upplever är en sekvens av rum som vi upplever som rör sig i en sekvens som vi kallar för tid. Varje rum är en vision om den du är. Det vill säga i varje nu som du upplever befinner du dig i ett rum som visar dig den du är ur det perspektiv som du har förmågan att uppleva detta igenom. Genom varje val som du gör påverkas rummet eller val av rum genom denna sekvens vilket vi även kallar för ett liv här på jorden. Du föds och får uppleva en tids och rumsupplevelse sekventiellt medan du som ditt högre jag befinner dig bortom detta. Som ditt högre jag har du även valt en väg igenom denna upplevelse eller matris av möjligheter. Det är detta som du kan känna i ditt eget hjärta är rätt för dig. För det är genom ditt hjärta som du låter ditt högre jag vägleda dig genom matrisen av möjligheter i denna tids och rumsupplevelse som hela tiden visar dig den du är. Vissa rum är mer prövande än andra. Går du vilse eller inte följer den livsväg som du själv har satt upp som ditt högre jag så kommer motståndet att stärkas ju längre ifrån din livsväg som du kommer. Ju närmare din livsväg som du vandrar så kommer även livet att upplevas allt följsammare. Även detta kan du använda dig utav inom denna värld som vi upplever just nu. Det finns en mening i allt som sker som har en betydelse bortom detta nuvarande liv. Egentligen har allt som sker här och nu en mening i ett större sammanhang då denna nuvarande livstid endast är ett steg i evolutionen av den du är, vilket är allt.

Så här befinner jag mig nu igen i en värld som visar mig den jag är genom allt som jag får uppleva. Det är stort och det betyder att jag är allt. Det betyder även att allt är ett. Det är endast att det upplevs genom olika former här i denna värld, och vi får uppleva det i en sekvens av tid som vi kallar för ett liv. Det vill säga vi får uppleva små bilder av oss själva i varje rum vilket är en vision om den vi är. Successivt så blir rummen större, eller rättare sagt ditt perspektiv att uppleva dem blir större. Även tiden expanderar eller slutar vara sekventiell på samma sätt som tidigare. Alltmer upplevs vara ett och samma nu och du är allt detta.

Jag önskar dig en helt underbar dag! Ta vara på den och upplev den fullt ut. Ta emot budskapet ur det som du får uppleva och nå en allt högre medvetenhet om den du är genom detta. Alltmer harmonisk och kärleksfull upplever du både dig själv och den yttre världen eftersom den är en projektion av din inre värld.

All kärlek till dig!

Teppo

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.