Du behöver inte alltid förstå, var här och nu

Denna morgon fick jag återigen en känsla att jag ska ta fram min bok Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet och intuitivt öppna en sida ur den och läsa det som stod. Detta var precis vad jag själv behövde få läsa just nu. Vi behöver inte alltid förstå eller finna logiken i det som är, även om det var så även jag började mitt sökande. Det behövde finnas en förståelse och ett svar på varför i mitt sökande. Efter en stund in i mitt sökande efter en högre mening med mitt eget liv och livet som sådant nådde jag insikten av att försöka förstå allt var en begränsande faktor som tog mig ner i lägre dimensioner av medvetande. Jag öppnade mig för högre sanningar och släppte taget om att förstå varför för att tillåta detta svar komma till mig när jag väl är där med min nuvarande medvetenhet. Mer om detta i inlägget ur boken som jag delar med er här.

Denna bok innehåller de inlägg jag kände i mitt hjärta att jag skulle skriva på min hemsida/blogg mellan år 2012-2017. När jag läste detta kände jag en önskan att få dela med mig av detta inlägg ur boken även här på hemsidan till er. Alla inlägg ur boken Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet kommer ursprungligen från denna hemsida. Det var så jag blev vägledd att skriva denna bok helt omedveten om att jag skrev en bok.

Fakta om boken:
Titel: Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet
Författare: Teppo Oksa
Förlag: iamthat.me
Antal sidor: 684
Dimensioner: 170 mm x 240 mm x 39.146 mm
Format: Mjukband
ISBN: 978-91-983183-2-6

Mer info: https://www.iamthat.me/jag-ar/

 

Boken finns att köpa via min egen WebShop (direktbeställning via förlaget): https://www.iamthat.me/webshop/

Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/jag-ar-en-ljusarbetares-blogg-om-livet-9789198318326

Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789198318326/jag-ar-en-ljusarbetares-blogg-om-livet/

 


2016-02-16
Du behöver inte alltid förstå, var här och nu

Det finns alltid en högre förståelse än den som du har just nu. Men för att du ska nå denna högre förståelse så behöver du även acceptera att det finns någonting mer än det som du kan förstå just nu. För accepterar du inte det som du ännu inte kan förstå så försakar du även dess möjlighet att komma in till dig som en verklighet.

Ofta så tolkar vi det som vi får uppleva baserat på det som vi för närvarande anser vara sant och ser inte det högre budskapet i det som sker. Vi tror att det är sant och att det är så det är även om det finns en högre mening inbäddad i det som händer. Vi tolkar det ur det perspektiv som vi för närvarande kan acceptera som en sanning. Men hur kommer det nya in i bilden om vi alltid måste förstå allt som sker och även tolka det genom våra nuvarande sanningar?

Allt som vi upplever av livet är ett perspektiv av allt som är. Även om det vi upplever har flera aspekter inbäddade i sig så korrigeras detta så att det passar in i vår egen verklighet. Vi skalar så att säga av upplevelsen till ett smalt spektra som anpassas och tolkas att passa in i formen av det som vi kan förstå. Låt säga att någon har upplevt någonting mirakulöst som går bortom det som du kan acceptera som en sanning, någonting som går bortom det som du kan förstå. Hur tar du emot det som denna någon berättar för dig? Tänker du att denna person ljuger och bara hittar på? Att detta inte kan vara sant eftersom det ännu inte finns i din egen uppfattning om verkligheten. Eller låter du dig ta in detta in i ditt medvetande även om du ännu inte kan förstå det?

På min egen resa emot en högre medvetenhet om den jag är och livet som sådant så har jag successivt nått allt högre sanningar som jag tidigare inte har kunnat förstå. Steg för steg blir alltmer en verklighet i min tillvaro och livspusslet lägger sig framför mig för varje ny dag som går. Jag accepterar och förstår att jag inte har det högsta perspektivet om någonting, och även att jag tolkar det som är baserat på min nuvarande sanning. Med ett öppet sinne har jag successivt höjt mina sanningar till andra som i sin tur har gjort mig mottaglig för andra högre verkligheter än jag tidigare hade varit öppen för. Dock så har jag kommit till en punkt i tillvaron där jag inser att jag begränsar min egen förmåga genom att vilja förstå allting. Genom mitt logiska tänkande så har jag försökt att sätta saker i ett perspektiv för att sedan kunna säga varför det är så som det är. Jag har gjort det både för min egen skull och för att jag sedan ska kunna skriva om det i t.ex. ett inlägg här för andra att kunna ta till sig detta som en högre sanning. Jag har velat veta varför det är så som det är och inte enbart acceptera att det är så det är. Det har varit lättare för mig att förändra min sanning när jag har förstått varför det är så som det är. Men nu börjar det hända saker i min verklighet som får mig att inse att jag begränsar min förmåga att se och även agera med det som är när jag hela tiden måste försöka förstå. När jag försöker förstå varför så försvinner jag ifrån att vara i nuet in i tankens värld där jag försöker kategorisera detta nya in i något slags ramverk där det finns ett sammanhang. När jag i själva verket behöver befinna mig i nuet helt förankrad med moder jord så försvinner jag istället bort ifrån mitt center där jag försöker förstå varför.

Insikten som har kommit till mig nu är att låta mig vara här och nu för att uppleva och även agera med det som är även utan att jag förstår vad det är eller varför. Vetskapen och förståelsen för vad och varför kommer till mig i efterhand i vilket fall. Så det bästa för mig just nu är att tillåta mig gå bortom ramverket och in i det okända för att senare låta det smälta och få plats i någon sorts form som går att beskriva i ord. För varje gång en ny förmåga visar sig för mig och jag nyfiket har försökt att se och höra och avgöra vad det är så försvinner det. Det jag upplever och min förmåga att avgöra vad det är befinner sig helt enkelt på olika dimensioner tolkar jag det som, och så fort jag är i en högre dimension och upplever saker så försvinner jag tillbaka ner i en lägre så fort jag försöker tolka det genom att vilja förstå.

Vad jag försöker förmedla med detta inlägg är att vi inte alltid måste förstå allting, utan att vi även kan tillåta oss att inte förstå men ändå vara närvarande och uppleva det som är även utan att tolka det genom våra sanningar. Det vill säga att vi har en förmåga att gå bortom vår nuvarande sanningsbank bara vi släpper taget och tillåter det som visar sig att vara så som det är. Vi kan göra det genom att vara närvarande här och nu och sedan bara acceptera att vi inte alltid måste förstå allting som är. Vi måste inte tolka allting in i ett redan befintligt ramverk av sanningar, utan vi kan även observera det som är utan att göra detta.

Låt dig själv gå bortom din nuvarande sanningsbank och se vad mer som är möjligt i denna värld. För egen del så anser jag att allting är möjligt. Det är bara att vi inte har nått vår sanna potential riktigt ännu. Ett sätt att höja din potential är just genom att inte försöka förstå allting och vara närvarande här och nu och sedan låta det nya visa sig för dig. Det nya kommer sedan att ta en plats i din sanningsbank och du blir mottaglig för allt högre sanningar. Alltmer blir möjligt i din nuvarande tillvaro som går bortom det som du tidigare hade upplevt som möjligt. Förståelsen för det kommer i efterhand.

Jag önskar dig all kärlek & ljus <3

Teppo

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.