En sökares inre resa

Denna morgon vaknade jag med en känsla att jag ska skriva ett inlägg här på denna sida vilket jag inte har gjort på ett tag. Jag hade även titeln “En sökares inre resa” och en energi inom mig som vill komma ut ur mig genom detta inlägg. Jag vet ännu inte vad denna energi och känsla har för ord inbäddade i sig så jag sätter mig här vid datorn och börjar skriva så får jag se vad som händer genom det.

I många år har jag befunnit mig på en sökares inre resa. Det började när jag hade sökt i det yttre så länge att jag hade fått nog. Där fanns inte längre någon kompensation i det yttre för vad jag saknade i det inre. Då var jag inte medveten om att jag saknade någonting i det inre eftersom jag (som så många andra) hade blivit lärd att det befann sig i det yttre. Det skapade en känsla av meningslöshet att befinna sig i denna värld eftersom det inte längre fanns någonting inom den som gav mig någon glädje eller en känsla av välbehag. Jag befann mig nu i en värld av form och upplevde en illusion av separation. En illusion som inte längre kunde ge mig det jag trott mig vilja ha, och en separation ifrån den jag verkligen är som jag inte varit medveten utav att jag är.

Att befinna sig i denna värld inom illusionen av separation är en upplevelse av avskildhet från alltet. Inom illusionen är det endast jag (som den jag tror mig vara) och alla andra och allt annat. Jag tror mig vara min kropp och livet tror jag är det som händer “mig” genom det yttre i denna värld. Jag är då ofta ett offer för de omständigheter som sker i det yttre. Där finns ingen koppling mellan den yttre och den inre världen eftersom jag har separerat detta. Den inre världen är som ett slags bihang som kommer med på köpet men kopplingen finns inte längre kvar. Den är separerad inom illusionen av att vara någon som jag inte är men tror mig vara. Att leva i denna värld inom illusionen av separation är så avskärmande nu när jag kan se på det i efterhand. Att vara så fångad av världens händelser är väldigt begränsande, men samtidigt väldigt lärorikt eftersom det ger en så stark upplevelse. Det som fick mig att bege mig på en sökares inre resa var just att den yttre verkligheten inte längre kunde ge mig någon tillfredställande känsla inom mig själv. Illusionen hade förlorat sitt syfte och jag trodde inte längre på den.

När jag levde inom illusionen av separation (som så många andra gör) var det en spegelvänd upplevelse av verkligheten jag upplevde. Det var inte mitt “fel” att jag upplevde verkligheten så eftersom “alla andra” gjorde det också. Vi alla verkar fångas av samma illusion eftersom vi blir lärda av de som lever innan oss gällande vem vi är och hur denna värld fungerar. Vi lär oss av våra föräldrar som lärt sig av sina föräldrar osv. Vi lär oss i skolan, av media, överallt blir vi överösta av att vi ska söka i det yttre efter det vi saknar inom oss själva. Det finns alltid någonting i det yttre som ska göra oss till en bättre vackrare människa mer lyckad människa. Vi tror det är sant eftersom de flesta av oss befinner sig i denna spegelvända upplevelse av verkligheten och tror den är sann. Men det är den inte. Vi har blivit lärda en lögn!

Den dagen jag hade fått nog kände jag att mitt liv var totalt meningslöst. Jag hade tröttnat på lögnen men visste inte om att det var en lögn för den var så verklig. Alla andra verkade uppleva livet på samma spegelvända sätt i jakten efter mer, i jakten efter kompensation för den vi verkligen är och samtidigt omedvetna om att det är detta vi söker efter. Även om jag upplevde att livet kändes meningslöst upplevde jag inte att jag var meningslös. Det måste finnas någonting mer för jag kan inte vara ett misstag. Det måste finnas en mening för mig att vara här som jag ännu inte kan se. Just denna känsla av att det måste finnas en mening var gnistan av nyfikenhet som fick mig att börja ställa de existensiella frågorna som av någon outgrundlig anledning tidigare inte hade varit alls viktiga. Visst har jag under hela mitt liv varit nyfiken och även känt att det fanns någonting mer än jag har haft förmågan att uppfatta. Men känslan av detta hade inte varit så viktig att jag börjat söka efter svaret. Jag som så många andra fortsatte istället att leva inom illusionen av separation. Men nu hade jag fått nog och nu fanns där inte längre någon mening i det yttre. All yttre kompensation kändes totalt meningslös. Där fanns ingenting längre! Det var meningslöst att fortsätta och jag måste finna en annan väg. Den vägen begav sig inåt. Att nå denna punkt av meningslöshet i tillvaron i det yttre var det bästa som någonsin kunde ha hänt mig. Utan denna punkt i min tillvaro hade jag förmodligen fortsatt att leva mitt spegelvända liv i jakten på mer sökandes efter mig själv totalt omedveten utav det. Jag kunde ha gått ner mig i en depression och tyckt att livet är orättvist emot mig, men jag valde istället att försöka förstå varför världen upplevdes som den gjorde. Jag gav mig av på en inre resa omedveten om att det var detta jag gjorde.

Allt började med att jag läste en bok där jag fann sanningar som ingen tidigare hade berättat för mig. Jag kände inom mig att det stämde och jag kände även inom mig att jag hade blivit lurad av denna värld. Vad mer fanns som jag tidigare inte varit medveten utav. Jag gav mig av på en väldigt intensiv inre resa av sökande efter svar. I början var svaren om saker jag trott på om mig själv och om livet som inte var sanna. Dvs. jag började skingra illusionen av separation genom att förändra mina egna sanningar. Jag ifrågasatte vem jag själv var och fann att jag inte är min kropp, jag är inte mina tankar osv. Jag började erhålla en allt högre förståelse för varför jag tidigare upplevde livet så som jag gjorde. Känslan av att blivit lurad av denna värld började tyna bort allt eftersom jag erhöll medvetenheten av varför det varit så. Det var ingens fel utan det är så det är just nu. Ingen hade lurat mig medvetet att leva ett spegelvänt liv. Jag är idag medveten av att jag själv hade valt att fångas av illusionen av separation för att därigenom kunna göra denna inre resa där jag bryter mig loss ifrån illusionen. Längs resan var jag även menad att dela med mig av vad jag funnit för att lära andra att det finns ett annat sätt att leva sina liv. Ett sätt där man samarbetar med livet istället för att envist stångas emot det. Ett sätt att leva i samförstånd med omvärlden. Att ständigt se budskapen i det som händer och bli alltmer medveten om mig själv på resan.

Idag ser jag som att allt har en mening att vara som det är men att jag inte alltid är medveten om vad det är. Jag är medveten om att jag är medveten om det på ett plan som jag ännu inte kan se. Jag behöver endast finna det.

Att skingra illusionen av separation är ett första steg i att finna sitt sanna kall här på jorden. Två år in på min inre resa av skingrande av gamla sanningar och ersättande av nya erhöll jag en medveten kontakt med mitt högre jag. Mitt högre jag är en högre aspekt av mig. Vi är multidimensionella varelser upplevandes en fysisk upplevelse just nu. Jag kunde nu höra och kommunicera med mitt högre jag. Det kändes fortfarande som en separation och att mitt högre jag var “någon annan”. Genom denna kommunikation erhöll jag budskap om att jag ska få hjälp att skriva en bok för att hjälpa andra på sin inre resa emot en högre sanning om vem de är. En resa till sig själv helt enkelt. Detta blev boken Den inre flykten – En resa till dig själv, genom dig själv, med dig själv som är publicerad och finns att köpa. Denna bok är en hjälp för sökaren att finna sitt sanna jag. Boken hjälper läsaren med ifrågasättandet och ger även nya perspektiv att uppleva livet igenom. Samtidigt som skrivandet var en fortsättning på min egen inre resa så var min målsättning att hjälpa andra på sin. Att ploga vägen framåt på ett sätt genom mitt eget sökande visa att det finns en annan väg, ett annat sätt. Men alla är på sin resa och befinner sig på olika platser av varandet. Så denna bok är inte för alla att läsa. Är man fullt inom illusionen av separation så förstår man den nog inte alls.

Mitt sökande slutade inte efter denna bok utan fortsatte parallellt i att jag även skrev på denna hemsida om livet och de insikter jag hade erhållit. Sedan år 2012 till 2017 skrev jag inlägg på sidan för att dela med mig till andra. I många år hade jag känt att det var ännu en bok som skulle komma ut genom mig. Men jag visste inte hur. År 2017 tog Ärkeängel Mikael kontakt med mig som sa att jag ska sluta skriva på min hemsida. Någon månad senare erhöll jag budskapet om att jag skulle ta bort alla inlägg från min hemsida och de skulle flytta in i min nästa bok Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet som också är publicerad. Boken var en fortsättning på min mening med livet att dela med mig till andra om vad som finns bortom illusionen av separation och även beskriva hur det är att vara inom den. När jag publicerat min nya bok erhöll jag återigen budskap av Ärkeängel Mikael att jag ska starta en YouTube-kanal vilket jag gjorde och detta blev en expansion av det jag själv trodde mig kunna göra. I denna YouTube-kanal fortsatte jag att prata om livet och om illusionen av separation och hur man kan skingra den. Det är idag över 100 videos ur olika perspektiv om livet. Önskar du du se dessa videos så finner du dem här: https://www.youtube.com/channel/UCkkTKg3huCzaEanNIQIPgcA

Att ha varit på denna inre resa har inte varit enkelt. Jag har ifrågasatt allt jag har trott mig vara, alla sanningar, allt bagage har jag fått se på och bearbeta. Men det har samtidigt varit helt fantastiskt för en ny värld har successivt öppnat sig för mig. Alltmer är möjligt i denna värld som inte längre är meningslös i det yttre. Det är faktiskt så att allt vi får uppleva i det yttre visar oss vem vi är inom oss själva. Men har vi separerat kopplingen så tar vi inte emot lärdomarna som livet i det yttre vill visa till oss. Hur man får tillbaka kopplingen och kan börja samarbeta med livet är mitt syfte i livet just nu. Visa andra genom eget exempel. Kan jag så kan även du!

Om du just nu finner att livet känns meningslöst eller händelselöst kan jag varmt rekommendera dig att ge dig av på en sökares inre resa. Du upplever förmodligen livet så eftersom även du har tröttnat på att leva en lögn men just nu är omedveten om det. Så var det för mig och denna meningslöshet var det absolut bästa som kunde hänt mig. Idag upplever jag ett helt annat liv, ett magiskt liv där allt har en mening att vara som det är. I omgångar kommer nya vågor med vägledning som jag surfar på vilket får mig att uppleva och interagera med livet på sätt som jag tidigare inte trott var möjligt. Ibland blir det helt stilla och jag inte kan känna vägledningen. Men detta är endast en paus medan livet orkestrerar nästa våg för mig att surfa på. Detta är så häftigt och det har fått mig att uppleva och att göra saker som jag i min vildaste fantasi kunde ha föreställt mig när jag befann mig i denna punkt i tillvaron där jag hade fått nog. Nu är jag öppen för allt även jag inte är medveten om det ännu. Successivt tar jag steg för steg mot en allt starkare klarhet i vem jag är och varför jag är här. Detta är så fantastiskt. Jag önskar att alla mina medmänniskor som ännu befinner sig inom illusionen av separation och känner en meningslöshet ska finna denna gnista inom sig själva att börja söka i det inre efter det som verkligen kan ge en känsla av tillfredställelse. Detta befinner sig inte i det yttre eftersom detta endast är en illusion när man upplever sig separerad ifrån den man verkligen är (omedveten utav det). Det är därför jag skrivit mina böcker, spelat in på YouTube-kanalen, och nu skriver här på denna sida.

Jag måste nu iväg då jag ska utomlands på en jobbresa. Väskorna är packade och snart kommer min skjuts till tåget som tar mig till flyget över Atlanten. Det blir en yttre resa denna vecka och förmodligen samtidigt en inre. Allt hänger samman och det handlar om att finna denna koppling. När du gör det finner du meningen i det som sker, och det finna alltid en mening även om man inte alltid kan se den. Men den finns där ändå och livet är helt fantastiskt på att visa oss detta. Bli vän med livet och lev i symbios med det. För du är livet genom denna upplevelse utav det. Du upplever dig själv genom denna formen av liv just nu. Du är redan allt och upplever det genom ett visst perspektiv. Ett perspektiv som förändras ju längre du kommer på din inre resa. Genom din inre transformation transformeras den yttre världen. Du speglar dig i alltmer medvetna delar av dig själv i det yttre och får känna det även i det inre. Ta tillbaka din kraft och bli den som styr farkosten din kropp och se vilka möjligheter du har att förändra ditt liv till ett helt magiskt fantastiskt liv bortom vad du just nu kan se. Du vet inte allt och kan inte se allt. Lita och lyssna till din inre vägledare (ditt hjärta) och låt dig vägledas till möjligheternas värld. Ditt nya fantastiska liv!

All lycka till i ditt sökande! <3 Jag har delat med mig av mitt sökande för att hjälpa dig på ditt. Om det känns rätt i ditt hjärta så läs mina böcker, se på mina videos osv. Jag finns här som en ljusarbetare i sitt eget sökande och finnande. Vi är här tillsammans!

All kärlek till dig! <3
Teppo

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.