När allting verkar hopplöst

God morgon <3

Fick en känsla att skriva till er denna morgon och även en titel men inte innehållet mer än i känslan. Observera att jag inte har svar på alla problem utan det jag skriver om är sätt för dig att kunna finna svaren själv även om det stundtals verkar kännas hopplöst. Jag gör det genom att försöka ge dig ett högre perspektiv att se på saker och ting i den här fysiska verkligheten.

Ur ett perspektiv kan någonting verkligen kännas hopplöst. Det finns ingen utväg! Jag är fast här i denna situation för all framtid är känslan. Vilket skitliv detta är! Se på dem som är så lyckligt lottade. När du är i den energin är du verkligen i upplevelsen av att du är fast. Du upplever dig vara djupt nere i en grop helt själv och alla andra befinner sig ovanför denna och verkar totalt oberörda av att du har det så svårt. Fy vad orättvist livet är!! Det finns ingen hjälp! Jag är körd för all framtid!

När du går i denna energi är det som att du befinner dig i kvicksand och ju mer du bekräftar hur hopplöst det är desto djupare sjunker du ner i denna sand. Helst hoppas du förmodligen på bekräftelse att andra ska se hur hopplöst du verkligen har det vilket då känns som att de bryr sig om dig, när de i själva verket hjälper dig att sjunka ännu djupare i sanden genom denna bekräftelse. Jo det är verkligen sant! Det är hopplöst! Jag är körd för all framtid. Mitt perspektiv är den högsta sanningen, inga andra möjligheter finns än de jag ser, och jag ser att det inte finns några eftersom jag redan anser att det är hopplöst.

Jag ska ge dig några exempel där det verkligen verkar hopplöst.

Jag såg en dokumentär där de intervjuade en man som de numera kallar för mirakelmannen. Han störtade med ett flygplan och blev lam i hela kroppen från huvudet och ner. Läkarna sa till honom att han kommer att vara som en frukt för resten av livet, men han vägrade tro på dem. Vid nyår(eller när det var) ska jag gå ut från detta sjukhus bestämde han sig för. Dvs. läkarna förmedlade att situationen var hopplös men han själv vägrade ta emot den sanningen. Sagt och gjort så gick han ut ur detta sjukhus den dagen han bestämt sig för det. Hur då? Jo med hans starka intention att förändra verkligheten han upplevde. Han vägrade ta in sanningen som läkarna berättade. Rent fysiskt baserat på det läkarna kände till så var det verkligen så, men den här mannen som numera kallas för mirakelmannen skapade en annan verklighet till sig själv och gjorde det tillsynes omöjliga. Är detta ett mirakel? Ja ur ett perspektiv att se på det, ur ett annat visade han vad vi alla människor kan göra när vi höjer våra perspektiv om vad som är möjligt och inte.

En annan sak jag tänkte på var en man jag sett på youtube som föddes utan armar och ben. Då måste det väl ändå vara hopplöst. Den mannen är ute och håller föredrag och ger hopp till andra om att det inte alls är hopplöst.

Det vi behöver inse när allt verkar hopplöst är att vi har fastnat i ett perspektiv att uppleva illusionen av separation. Vi gräver oss allt djupare i detta perspektiv när vi bekräftar den, och ber om bekräftelse av andra som vi då tänker bryr sig om oss. Det är därför jag försöker i högsta mån att inte tycka synd om någon, för då stärker jag endast deras upplevelse att deras perspektiv att uppleva livet är sann vilket håller dem kvar där de är. Ska jag säga något vill jag helst finna ett annat perspektiv till det eller åtminstone inte sänka personen djupare i sina svårigheter.

Vi är inte händelsen även om vi ofta identifierar oss med den. Vi tänker då att det som händer oss just nu är vårt liv. Men det är inte sant så vi behöver bryta oss loss från bojorna som håller oss nere och lyfta oss till ett högre perspektiv att se på livet. Du är livet och upplever det just nu genom formen av dig som just nu upplever en upplevelse. Inte någonstans är detta du eller livet, det är en upplevelse av den du är som du kan känna inom dig. Återigen vänd dig inåt i acceptans för att känslan inombords är den du är som ditt högsta jag, acceptans för att du är där du är just nu i denna upplevelse. Släpp motståndet emot det som endast får dig att sjunka allt djupare ner i kvicksanden. Först då öppnar du dig för nya sanningar där nya möjligheter kan visa sig för dig. Öppna dig för att du inte har den högsta sanningen men är redo för att få ta emot den. Då kan insikterna infinna sig och nya möjligheter visar sig. Åh det där hade jag inte tänkt på och ett nytt perspektiv existerar. Det var visst inte hopplöst, det fanns en väg upp ur denna kvicksand. Jag behövde lämna perspektivet av att där inga utvägar fanns.

Jag har sagt det massor av gånger och säger det igen. Du har inte den högsta sanningen om någonting, och det existerar alltid en högre. Samma sak är det för mig. Så släpp taget om sanningar som inte gynnar dig och finn högre i dess ställe som känns bättre.

För ca: 10 år sedan var jag själv i en total meningslöshet. Allt kändes meningslöst och det var min dåvarande sanning. Men jag trodde inte på den för varför var jag då annars här. Inombords kände jag att det måste finnas en mening så min nuvarande upplevelse och mina nuvarande sanningar stämmer inte. Det var i denna stund jag släppte mitt motstånd emot min upplevelse och livet började visa mig nya sanningar om både den jag är och om livet som sådant. Detta blev företaget iamthat.me där jag delar med mig av min inre resa att det visst är möjligt även om allt upplevdes totalt hopplöst och meningslöst just då. Vilket var ett begränsat perspektiv att uppleva en spegelvänd illusion av separation.

Det är inte alls hopplöst även om din sanning också är sann om du upplever det som så. Men inse att du aldrig kommer hålla den allra högsta sanningen som en människa på denna jord, vilket innebär att det alltid existerar en annan högre sanning som säger att det inte alls är hopplöst och livet visar nya sidor av sig själv.

Jag önskar dig en ny intressant dag ?

Teppo

3 reaktioner på “När allting verkar hopplöst

 1. Varmt tack för din text och dina tankar kring hopplöshet.Den hjälper mig när allt känns hopplöst just nu på olika sätt.
  Tack för perspektiven du ger på en hopplös situation.
  Allt gott.❤
  Terese
  ❤❤❤

 2. Tack fina Teppo! ?❤️☀️
  Du ger hopp när jag trillar ner och tror att de fysiska begränsningarna ska stoppa mig för all framtid. Jag har ju också bättre dagar och jag brukar intala mig själv att jag kommer bli allt bättre och att allt tar sin tid.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.