När du har eller vill ha mer

Denna morgon fick jag en känsla vilket gav mig en insikt. Detta är ingenting nytt men för mig så gav det en insikt på ett djupare plan än att endast vara en förståelse som förhåller sig uppe i huvudet.

Känslan kom ifrån en tanke om ett minne där jag som barn samlade på saker. I detta fall handlade det om datorspel. Från början var det roligt med ett spel och få spela det och glädjas åt det. Det var helt nytt och väldigt fascinerande. Senare ville jag ha fler spel vilket gick över till ett samlande av mängder av spel. Så många som möjligt skulle det vara. Samtidigt så gav dessa spel mig allt mindre glädje eftersom det inte längre handlade om att glädjas åt att spela spelen utan åt samlandet av så många spel som möjligt.

Samma sak ser jag nu i utbudet av filmer och musik. Det finns så mycket att välja mellan och massor av streamingtjänster som erbjuder hur många filmer och hur mycket musik som helst. Du har allt ett par klick bort och det finns så mycket att det är svårt att välja.

Jag ser det även i världen hur vi människor alltid vill ha mer. Egot och våra falska jag får oss att ständigt sträva efter att uppfylla nya falska behov vilket i själva verket är avsaknaden av vårt sanna jag inom oss själva. Reklamen på TV och överallt överöses vi med förslag på mer saker att göra, äga osv.

Dessa tankar och känslor ville inte släppa mig så jag mediterade på det för att se vad budskapet var till mig. Väl i meditationen kunde jag se hur min kraft/energi flödade ut till alla saker som jag hade haft, alla valmöjligheter som har funnits och fanns, allt som jag har velat ha men inte hade. Jag kände samtidigt hur min kraft och mitt fokus lämnade mitt väsen och splittrades istället ut till dessa saker, valmöjligheter osv. Allt mindre kunde jag känna denna kraft, glädje och kärlekskänsla inombords eftersom den sipprade ut till det yttre till alla dessa valmöjligheter.

Budskapet var att glädjas åt det jag verkligen har, den jag är och det jag gör just nu istället för att fara ut till alla valmöjligheter som kan existera. Jag såg klarare hur mitt samlande av datorspel när jag var mindre fick mig alltmer splittrad i energin, hur alla valmöjligheter av filmer och musik tar bort fokuset ifrån att glädjas åt en artist, eller en film, hur samlandet av mer pengar, mer makt osv. ständigt får oss att släppa vår egen kraft och splittra vår energi.

Allt mående handlar egentligen om hur energin flödar i vårt väsen, och det finns mängder av sätt att göra oss av med den. Ett sätt är att flöda ut energin till allt som vi har samlat på eller allt som vi vill ha istället för att vara i vår sanna kraft i nuet och glädjas åt det som är just nu.

Egentligen är allt som du inte har just nu men som du skulle vilja ha saker som splittrar din energi och får dig att lämna din kraft. Det behöver inte vara saker, det kan likväl vara en plats i livet som du inte upplever dig vara på just nu. Jag säger inte att vi inte kan drömma om saker, men om drömmen tar all uppmärksamhet förlorar du ditt nu och där du verkligen är samtidigt.

Kontentan av det jag har skrivit handlar om att njuta av nuet och det som är i din fulla kraft istället för att fara iväg till alla valmöjligheter som existerar, alla saker som du har samlat på eller önskar ha vilket splittrar din energi. Från detta nu i din fulla kraft kan du sedan gå vidare till ett annat nu som du kan uppleva och njuta av fullt ut. Följ ditt hjärta och känn efter där vad som är ditt nästa rätta nu istället för att låta dig splittras ut i mängder av möjligheter eller samla på dig saker bara för samlandets skull.

All kärlek till dig!
Teppo

2 reaktioner på “När du har eller vill ha mer

 1. Heja… Kvantitet eller kvalité , frågan är?! äger man prylarna eller äger dom en själv.
  Tror att så länge man upplever brist av något slag, så är det nog svårt att känna tacksamhet.
  Vägen ur illusionen är medvetenheten om vem man är/väljer att vara och när den biten faller på plats ja då uppenbarar sig “himmelriket” och prylar blir överflödigt.
  Men himmelriket är ingen fysisk plats, snarare ett sinnestillstånd av högt medvetande.
  Tack för att du delar med dig Teppo.
  Mvh/ Jens

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.