Sjunka för att kunna stiga

hot air balloon

På min resa emot en högre medvetenhet så tappar jag ibland mitt center och sjunker ner djupare i någonting som upplevs som en mindre depression. Från att ha upplevt ett flow där saker och ting har fallit på plats som utav sig själv och där jag även har känt en kärlekskänsla porla inom mig till att känna mig smått deprimerad.

Första gången som detta hände så undrade jag vad jag hade gjort för fel. Varför mår jag så här nu när jag nyligen upplevde en kärlekskänsla och glädje porla inom mig? Då gick jag med denna känsla inom mig i över en vecka utan att förstå varför jag hade gjort denna djupdykning. Jag försökte finna fel i mitt sätt att vara, i mina tankar, i det som är men utan resultat. Jag förstod helt enkelt inte varför jag mådde som jag gjorde. Det fanns ingenting i det yttre som hade orsakat detta denna gången (även om det yttre ibland kan vara en “trigger”). Vad jag inte var medveten om då var att för att kunna höja min medvetenhet om den jag är så behöver jag även lämna gamla saker som uppklarade. Dessa gamla saker blir som ett bojsänke som håller mig nere när jag själv är på väg att lyfta allt högre.

Jag upplever allt detta som energier inom mig även om det i det fysiska oftast är händelser där jag behöver agera på ett visst sätt, eller göra ett val. Jag känner energin som jag består utav, och när jag sjunker på detta sätt så upplever jag någonting energimässigt i min kropp som kan jämföras med känslan av en depression.

Vi människor består av energi som vibrerar i en viss frekvens. Frekvensen påverkas av vår medvetenhet om den vi är samt vårt nuvarande sinnestillstånd. När jag höjer min medvetenhet om den jag är så höjer jag samtidigt frekvensen som jag består utav, och likaså gör du det oavsett om du är medveten utav det eller inte. Vi människor bär även med oss en hel del bagage ifrån det förflutna som kanske inte är för vårt högsta bästa. Detta bagage består även det av energi som vibrerar i en viss frekvens.

Vi människor består alltså av energi som vibrerar i en frekvens som baseras på vår medvetenhet om den vi är samt vårt nuvarande sinnestillstånd, och allt som vi bär med oss består även det av energi som vibrerar i en viss frekvens. När vi sedan höjer vår medvetenhet om den vi är till en viss nivå så måste ibland vissa saker lämna för att kunna höja frekvensen som vi består utav. Bagaget blir till ett bojsänke som håller oss nere när vi är på väg att lyfta. Det uppstår som en slags friktion i den vi upplever oss vara som upplevs som en depression.

När det är dags att lyfta till högre frekvenser så kommer de saker som behöver lämna upp till ytan för att lämna. Men är man inte medveten utav att detta är fallet så försöker man finna fel i det som man har gjort (vilket jag själv gjorde första gången det hände). Ibland så uppstår även saker i det yttre som väcker liv i det gamla bagaget som man bär inom sig. Då är det väldigt lätt att fastna i det yttre och tro att orsaken befinner sig där och så kämpar man enbart med de yttre händelserna. Men när insikten väl nås att det handlar om frekvenser som man håller på att höja så kan man vända sig inåt istället och bearbeta detta bagage för att sedan låta det lämna som avklarat.

En resa emot en högre medvetenhet om den man är för med sig att man ibland sjunker för att kunna stiga ännu högre. När väl bagaget är lämnat så höjs även sinnestillståndet och en allt starkare kärlekskänsla uppstår inombords. Det blir helt enkelt härligt att vara den du är och du består av en energi som vibrerar i en allt högre frekvens.

Numera när jag upplever att jag sjunker oavsett om det är av en yttre händelse eller inte så vänder jag mig inåt för att bearbeta det som jag energimässigt kan känna inom mig sänker mig. Jag behöver egentligen inte veta vad bagaget består utav historiskt utan endast känslan utav det inom min kropp. Det yttre är en spegelbild om den jag är inom mig själv vilket jag kan känna som känslor. Likaså är det för dig. Därav är denna värld en helt perfekt plats att höja sin medvetenhet om den man är igenom vilket vi är här för att göra. Det gäller endast att tolka livet på detta sätt för att kunna använda sig av livet för att göra just det.

För att bearbeta bagaget som man bär inom sig energimässigt så använder jag mig av ett par olika metoder som har fungerat bra för mig. Jag vill gärna dela med mig av dem med er här ifall det kan vara till hjälp för er som befinner er i liknande situationer.

Metod 1: Acceptans för den du är

Allt som du kan känna inom dig är den du är även om känslan inom dig har skapats av någonting annat i det yttre. Oavsett om känslan inom dig har skapats av en händelse eller en annan person så är alltid det som du kan känna inom dig själv den du är. Ingenting som du kan känna inom dig är någon annan än den du är. Det yttre är endast en spegelbild om den du är som du kan känna inom dig. Istället för att agera emot spegelbilden i det yttre vilket inte är någon långsiktig lösning så vänder du dig inåt. Känn efter var i kroppen som du kan känna känslan som uppstod av någonting utom dig själv (spegeln). Känslan kan vara sorg, ilska, en spänning, ja den kan vara vad som helst som känns olustigt som du inte vill känna inom dig. Det är en känsla som du vill ska försvinna men som egentligen är en omedveten del av den du är. Denna känsla kan du bearbeta inom dig genom att acceptera känslan som den du är. Istället för att vilja bli av med känslan så vänder du dig in i den. Gå in i känslan medvetet och belys den med din medvetna närvaro. Ge känslan kärlek och acceptans som om det vore ett ledset litet barn. När du går in i känslan och bekantar dig med den så blir detta en medveten del av den du är vilket antingen upplevs transparent eller som en kärlekskänsla. Du transformerar således omedvetenhet till medvetenhet vilket får den olustiga känslan inombords att försvinna och en allt starkare kärlekskänsla börjar porla inom dig återigen.

Metod 2: Sedona metoden (www.sedona.com)

Detta är en metod som jag har använt mig av en hel del. Denna metod tar jag till när jag bär på någonting inombords som inte är där för mitt eget högsta bästa. Detta kan till exempel vara en händelse där jag eller någon annan har gjort någonting orätt. En händelse där jag kan känna någonting nedsättande i min kropp och även har ett sammanhang till det. Denna metod går även att använda om du saknar sammanhanget till känslan inom dig. Metoden går till så här.

1. Känn efter var i kroppen som du kan känna händelsen (eller enbart känslan om du saknar sammanhang till den).

2. Välkomna känslan som du har i kroppen med öppna armar in till ditt hjärta.

3. Välkomna även alla inblandade i händelsen om det fanns ett sammanhang in till ditt hjärta och omfamna det med dina öppna armar.

4. Ta in och välkomna allt som har med detta att göra med öppna armar in till ditt hjärta.

5. När allt är insamlat i ditt hjärta så tackar du för dess tid inom dig och berättar för det att det inte längre är där för ditt högsta bästa.

6. Fråga dig själv om du är redo att lämna det som du har samlat i ditt hjärta. Svara Ja om du vill lämna det.

7. Fråga dig själv när du är redo att lämna det som du har samlat i ditt hjärta. Svara nu om du vill att det ska lämna nu.

8. Visualisera att allt som du har samlat i ditt hjärta befinner sig som i en såpbubbla som flyger bort i horisonten tills du inte längre kan förnimma det. Du kan välja att visualisera detta hur du än vill. Välj det som känns mest logiskt för dig.

9. När väl såpbubblan eller det som du visualiserade har lämnat så känner du dig oftast lättare i din kropp. Ibland så kan du behöva upprepa proceduren flera gånger för att det ska göra en verkan.

Det finns mängder av andra metoder att bearbeta saker som man bär inom sig. Förlåtelse är till exempel mycket kraftfullt och släpper dig fri.

När du väl har bearbetat det som var ditt bagage och även ditt bojsänke så är du redo att gå vidare med ditt liv. Den frekvens av den energi som du består utav har höjts eftersom de lägre frekvenserna är bearbetade och lämnade. Din medvetenhet om den du är har även höjts eftersom detta hänger samman med den frekvens som du vibrerar på.

På detta sätt har jag nyligen återigen höjt min frekvens och min medvetenhet om den jag är. Saker hände i det yttre som väckte liv i mina omedvetna delar om den jag var. Men nu är de bearbetade och jag kan åter känna denna kärlekskänsla porla inom mig och jag vibrerar allt starkare med den energi som jag består utav.

Att sjunka är ibland alltså ett tecken på att du har kommit längre på din resa emot en högre medvetenhet om den du är och att du behöver lämna vissa saker som inte längre är där för ditt högre syfte.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: