Sluta vara i vägen för dig själv

Godkväll, eller om jag ska säga godnatt för klockan är nu 22:30 och jag var på väg att lägga mig för vi ska upp tidigt i morgon bitti. Men så kom den där känslan att jag ska förmedla någonting inom mig, och jag vet hur det är när den känslan är där om jag inte får ge utlopp för livsflödet. Jag kommer förmodligen inte kunna somna pga. att detta snurrar i mitt huvud, och jag kommer inte hinna skriva i morgon bitti eftersom vi ska iväg tidigt. Så det var bara att “pallra” sig ner och sätta sig vid datorn för att se vilka ord som ska komma ut ur denna känsla.

Känslan för detta inlägg kom när jag stod i duschen och funderade över hur livet fullständigt har transformerats för mig, och hur jag interagerar med livet numera. Som ni flesta säkert känner till så följer jag mitt hjärta i det jag gör, och att det är detta som påverkar vad jag delar med mig av i dessa texter, mina YouTube-videos, min healing osv. Vad detta betyder är att följa den inre känslan för vad jag behöver göra eller inte göra härnäst. Som att skriva detta inlägg till exempel. Vi kan även kalla det för intuition, eller att lyssna till sina guider, sitt högre jag, änglarna osv. Det existerar många hjälpare som är med oss när vi upplever oss vara människor på planeten jorden, men vi kanske inte är så bra på att lyssna till den där inre känslan för vi redan anser oss veta så mycket. Vi tänker så mycket, och vi anser oss kunna sia vår egen framtid baserat på ett historiskt perspektiv vilket är det vi redan känner till. Vi kanske inte tänker att vi siar vår framtid men hur kommer du fram till ett resultat? Jo oftast genom att tänka. Vad baserar du dina tankar på? Jo det som du redan känner till. Det är inte speciellt ofta du processar någonting helt nytt genom att tänka, utan det kommer till dig som en intuitiv känsla. Som en liten ljusglimt. Hur kom jag på det här? Jag vet inte kanske du tänker men förmodligen fångade du upp en idé från ditt högre jag eller lyssnade till ditt hjärta för en stund.

Det var denna känsla jag fick när jag kände att jag skulle skriva detta inlägg. Ju längre jag har kommit längs min resa i att följa mitt hjärta i det jag gör, desto starkare känner jag igen denna känsla. Jag vet att det är menat mig att agera på och då är det bara att sätta igång. Jag är allt mindre i vägen för livet att flöda igenom mig. För det är vad vi oftast är. Vi tror oss veta och ha kontrollen över livet så vi tycker och tänker och agerar baserat på historiska perspektiv som inte har någonting med det som är nu att göra. Att någon annan har gjort si och det blev så garanterar inte för dig att det ska bli så om du gör exakt likadant. Detta eftersom vi alla har vår unika livsresa här på jorden och den personen där det blev så för kanske hade detta utstakat längs sin livsväg, medan du kanske inte har det. Eller kanske inte på det sätt som den andra personen gjorde eftersom du kanske behöver ett par lärdomar innan du är redo att få uppleva så. Vad jag menar är att livet har sin agenda och när vi försöker kontrollera detta baserat på vår ytterst begränsade medvetenhet som människor så är vi mestadels i vägen för oss själva att lyckas med det som vi är ämnade att göra.

Livet är menat att flöda igenom oss och om vi låter oss vägledas av det högre inom oss så är vi pusselbiten för livet att göra just så. Livet är större än vi kan föreställa oss och vet vad vi är här för att uppleva. Vi kan interagera med livet och låta det vägleda oss genom denna upplevelse. Det är som att paddla i en fors med en kanot och bara ta några få paddeltag för att hålla kursen, jämfört med att paddla motströms för att vi anser oss veta bättre än livet. Båda sätten tar oss framåt men det ena tar längre tid och tar betydligt mer energi än det andra. Att paddla motströms fungerar kanske ett tag men tillslut orkar du inte och blir tvingad av livet att vända håll kanske i din frustration för du envist vet bättre. Men det gör du inte 😉 Livet vet allt som du inte vet, och mer därtill. Om du bara släpper taget och låta dig flyta med i strömmen så kommer livet att upplevas betydligt enklare att leva. Du behöver endast inse att du aldrig har någon kontroll över livet. Livet och din livsväg strömmar genom matrisen av möjligheter. Du kan välja att följa strömmen, eller envist vara i vägen för dig själv och paddla motströms. Du följer strömmen genom att släppa taget om din kontroll och överlåta den till någon som vet.

Jag har full förståelse för att detta kan verka otäckt. Att släpa taget om sitt eget liv!! Det kan jag väl inte bara göra? Du känner kanske så till en början när du ännu upplever dig väldigt separerad ifrån ditt högre jag, men med tiden blir upplevelsen att ni är alltmer en och samma och det blir som att du har en visare del av dig själv som vet saker du inte vet i din upplevelse genom ditt lägre jag som människa. Du vet saker även om du inte vet hur du vet, men ändå vet du att du vet eftersom ditt högre jag vet. Förstår du vad jag menar? Det är som att du har ett medvetande bortom din nuvarande medvetenhet som du kan nå vid behov och som även kan kommunicera med dig vid behov. Dvs. lyssna till ditt hjärtas röst och du hör ditt högre jag, dina guider, andra hjälpare, änglar m.m. kommunicera med dig.

Det finns alltså två olika röster du kan lyssna till. Det ena och ännu vanligaste är ditt ego som förhåller sig med dina falska jag vilket är roller som du tror dig vara men inte är. Egot stärker upp den du tror dig vara och tror du dig vara dessa roller så är detta vad egot stärker. Den söker ständigt kompensation för dess brist eftersom den inte är ditt sanna jag. Därav all jakt efter mer, därav tar den åt sig av andras åsikter om “dig/rollerna” osv. Den andra rösten är ditt högre jag som är medveten om alla upplevelser/liv som du har upplevt sedan du valde att uppleva livet vilket är upplevelsen av den du är genom en illusion av separation.

Det jag har märkt att jag har enklare för, eller om det har tagit så hårt fäste inom mig är att verkligen lita på och följa den intuitiva känslan för vad jag känner, ska välja att göra osv. Den intuitiva känslan har haft så rätt så många gånger att jag har full tillit till att det den säger till mig stämmer. Jag har märkt detta åtskilliga gånger under healingsessioner med bl.a. den galaktiska healingen som helt baseras på min intuition och min inre syn. Där jag har sett saker och lossat på som senare visade sig vara ett stort problem hos klienten som jag tidigare inte hade en aning om förrän jag såg det hos klienten och fick höra det i efterhand. Denna känsla kommer även när jag möter andra människor. Jag känner hur de mår och känner sig. Jag ser vem de verkligen är, jag ser vem de utger sig för att vara, jag ser deras sår och hur de försöker kompensera för dem genom projektion utåt. Detta och så mycket mer hjälper denna intuition med i upplevelsen av livet, och allra mest i att hjälpa mig att inte stå i vägen för livet utan att flöda med det, vart det än må bära.

Det är just det. Jag har ingen som helst aning vad som komma skall, även om jag har förmågan att känna vilka vägval jag ska ta genom att smaka på olika framtida vägar. Jag får dock endast känslan vilken väg som flödar framåt och vilken som känns stagnerande. Detta känner jag för att jag som mitt högre jag har redan gjort alla vägval och nu är jag här som en människa via ett lägre jag och ska uppleva dem i denna kropp. Jag väljer vilken av alla vägval genom matrisen av möjligheter jag ska ta baserat på min intuition eller genom att följa mitt hjärta i det jag gör. Varför ska jag välja annorlunda eftersom det ändå kommer att generera omvägar eller återvändsgränder om jag väljer att tänka mig fram till hur jag vill, eller lyssna till mitt ego. Visst har jag gjort detta ett par gånger längs min inre resa och visst har jag fått känna på smärtan av dessa vägval. Vissa gånger har det kostat mig mycket pengar också. Men samtidigt var jag medveten om detta och fick ta det som en lärdom. Teppo du vet bättre… Jo det visste jag men “jag” ville ju så gärna… Hmmm vem ville? Vem är jag? Mitt ego eller mitt högre jag?

Det jag vill förmedla med denna text är att vi kan vara olika bra på att vara i vägen för oss själva och vår resa här på jorden. Genom att lyssna till hjärtat blir du vägledd av det högre inom dig. Men jag förstår att det är ett stort steg att ta, allra helst om du har ett stort kontrollbehov. Jag kan bara tala av min egen erfarenhet efter att ha levt livet så i snart 10 år att vägen du vandrar blir alltmer spännande och intressant om du låter dig vägledas och inte är i vägen för dig själv. Nu upplever jag det inte längre som att jag blir vägledd, utan det är en funktion, ett sätt att göra mina vägval som mig själv. Det är helt självklart att följa det jag känner i mitt hjärta om jag känner någonting starkt där. Givetvis använder jag mitt sunda förnuft för att känna efter så det verkar rimligt. Men jag är så van att lyssna till mitt högre jag m.fl. och kan känna skillnad mellan egot och mitt högre jag. Egot är ofta straffande i sin ton, eller nedsättande på ett sätt, medan det högre jaget inte är det. Det må vara skrämmande om du blir vägledd till någonting nytt du aldrig tidigare har gjort, men det är inte nedsättande utan snarare expanderande när du väl bemöter rädslan och fortsätter att följa hjärtats röst.

Så var det för mig när jag blev vägledd att starta min YouTube-kanal. Då var det Ärkeängel Mikael som sa detta till mig. Mitt första, och förmodligen även femte svar var “glöm det!!”. Men eftersom rösten inte tystnade utan fortsatte började jag granska varför min respons var så. Det jag insåg var att det var min rädsla att ställa mig framför kameran och prata om det jag skrivit om i så många år. När jag såg att jag hade böjt mig för min rädsla beställde jag direkt utrustning för att kunna spela in YouTube-videos och spelade därefter in min allra första och lite darriga välkomstvideo om min YouTube-kanal. I dagsläget har jag spelat in 199 videos och jag älskar att sätta mig framför kameran och prata till er. Jag har sedan dess fått ett par förfrågningar om att hålla föredrag också vilket förmodligen inte hade varit möjligt om jag inte startat denna kanal. Det är så mycket som sker bortom vad jag förstår när jag väl gör det.

Ett annat exempel var denna hemsida som jag år 2012 blev vägledd att starta. Jag skrev inlägg på denna sida från detta år till år 2017. Under dessa år kände jag att det var ytterligare en bok som skulle komma ut ur mig men jag visste inte hur. År 2017 hörde åter Ärkeängel Mikael av sig och sa att alla mina inlägg från hemsidan skulle tas bort. Först lite chockad av budskapet, men sedan accepterade jag detta eftersom jag var i en period av avslut och insåg att jag förmodligen inte vet lika bra som Ärkeängel Mikael vad som är för mitt högsta bästa. När jag väl accepterat detta så sa han och detta ska in i din kommande bok Jag ÄR – En ljusarbetares blogg om livet. Just nu undrar jag om han njöt under de minutrarna av chock från att jag hörde hans ord till min acceptans och sedan hans följdbudskap om boken. “Ja det gjorde jag” säger han till mig med ett leende haha 😀 De är för sköna. Det visade sig att “livet” hade fått mig att skriva en bok på 684 sidor helt utan min vetskap. Vips hade jag min nästa bok och inläggen från denna hemsida från denna period är nu i denna bok. Nu på senare tid har jag börjat skriva mer här igen. Kanske är det dags för ännu en bok. Men inte från hemsidan nästa gång utan någonting helt annat kanske? Jag vet inte utan låter mig vägledas fortsatt för att sedan få uppleva det som är möjligt, när det är möjligt, när det är menat att vara möjligt. Detta genom att följa mitt hjärta i det jag gör och inte vara i vägen för mig själv.

Nu är klockan 23:23 och jag känner att jag verkligen behöver gå och lägga mig nu. Dessa synkrona siffror visar sig överallt och de är tecken till mig från bl.a. änglarna. Just nu kände jag att budskapet var att jag är klar nu och jag kan känna att min känsla jag fick i duschen är borta och har först över till texten jag just skrivit till er.

Sluta vara i vägen för dig själv genom att lyssna till det högre inom dig själv. Du har en visdom bortom vad du kan föreställa dig. Så sluta föreställ dig och lita på den bara, ta emot den, var den.

Det är som med Reiki vilket är en Gudomlig universell livskraft jag kanaliserar och många andra. Vi kan tro oss kontrollera Reiki, men det är först när vi tillåter Reiki kontrollera oss som den får flöda fritt igenom oss. Dvs. när vi inte står i vägen för livet återigen.

All kärlek till dig och din livsväg <3
Teppo

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.